O dietă hrănitoare este piatra de temelie pentru susținerea bunăstării noastre interioare, alimentația având puterea de a ne influența starea generală de sănătate. Este posibil să optimizați starea de bine prin nutriție, consumând cantitatea potrivită de macronutrienți (carbohidrați, proteine, grăsimi) și micronutrienți (vitamine și minerale).
Alimentele dau energie corpului și creierului, iar satisfacerea cerințelor noastre zilnice de nutrienți esențiali ne poate ajuta să ne simțim și să avem performanțe optime. O alimentație bună poate avea beneficii pe termen scurt și lung pentru sănătate, inclusiv o imunitate mai puternică, o energie mai bună, o sănătate îmbunătățită a pielii și multe altele!
Cu toții suntem unici, la fel și cerințele noastre nutriționale, motiv pentru care am creat o gamă largă de rețete delicioase și hrănitoare pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele individuale de sănătate. Dacă doriți să vă îmbunătățiți starea de bine, atunci consultați categoriile noastre nutriționale de mai jos:
Dispoziție și puterea creierului
Știați că 60% din creierul nostru este format din grăsime? Grăsimile sănătoase numite omega 3 găsite în peștele gras, nuci și semințe pot ajuta la hrănirea creierului. De asemenea, creierul nostru folosește 20% din toată energia necesară organismului pentru a funcționa, glucoza fiind o sursă principală de energie. Toți carbohidrații se descompun în glucoză, dar cei bogați în fibre, cum ar fi cerealele integrale, oferă o eliberare mai constantă și mai susținută de energie. În cele din urmă, există un motiv pentru care tânjim după carbohidrați, cum ar fi zahărul, atunci când ne simțim deprimați, deoarece aceștia joacă un rol în producerea hormonului fericirii, serotonina! Dacă optați pentru mâncărurile care stimulează starea de spirit, de ce să nu încercați câteva opțiuni mai sănătoase folosind aparatele de bucătărie Panasonic?
Toate rețetele pentru bună dispoziție și puterea creierului
Impuls de energie
Carbohidrații sunt o sursă preferată de energie de către organism, cu toate acestea, optarea pentru carbohidrații complecși poate oferi o eliberare mai constantă și mai susținută de energie. Încercați cereale integrale, ovăz, cartofi și quinoa. Nu neglijați nutrienții plini de energie, de exemplu, vitaminele B pot ajuta la transformarea alimentelor pe care le consumăm în energie, în timp ce fierul poate ajuta la reducerea oboselii și a surmenării. Carnea, peștele și ouăle sunt o sursă comună a acestor nutrienți.
Toate rețetele care dau impuls de energie
Sănătatea pielii
Bucurați-vă de o piele strălucitoare cu grăsimi omega-3 care se găsesc în peștele gras, nuci, chia și semințele de in. Fructele și legumele portocalii și verde închis, cum ar fi morcovii și spanacul, sunt o sursă de beta caroten. Acest nutrient se transformă în vitamina A în organism și are efecte antioxidante. Zincul este un mineral cheie pentru susținerea sănătății părului, pielii și unghiilor noastre, carnea, peștele, nucile și semințele fiind o sursă comună. În cele din urmă, vitamina E este un antioxidant solubil în grăsimi care poate avea efecte de protecție a pielii. Printre principalele alimente se numără uleiul de măsline, nucile, semințele și avocado.
Toate rețetele pentru sănătatea pielii
Imunitate
Știați că până la 70% din sistemul nostru imunitar se află în intestin, iar bacteriile intestinale pot comunica cu celulele sistemului imunitar și le pot influența funcția? De ce să nu susțineți sănătatea intestinului cu alimente fermentate bogate în bacterii benefice, cum ar fi iaurtul, chefirul, varza murată, kimchi și kombucha? Savurați fructe și legume portocalii și verzi, cum ar fi cartofii dulci și kale. Aceste alimente sunt bogate în beta-caroten, care se transformă în organism în vitamina A, un nutrient cu efecte de sprijinire a imunității. Vitamina D are proprietăți de modulare a sistemului imunitar, peștele gras, cum ar fi somonul, și gălbenușurile de ou fiind o sursă de top. În cele din urmă, fructele și legumele bogate în vitamina C, alături de alimentele care conțin zinc joacă un rol în evitarea răcelilor!
Toate rețetele pentru imunitate
Sănătatea intestinală
În medie, dieta occidentală este lipsită de fibre, totuși această componentă a dietei este crucială pentru o digestie sănătoasă. Fibrele hrănesc bacteriile noastre intestinale benefice și susțin sănătatea generală a intestinului. Printre principalele alimente se numără carbohidrații din cereale integrale, fasole, leguminoase, nuci și semințe. De ce să nu încercați și unele alimente fermentate, cum ar fi iaurtul și chefirul, care furnizează bacterii prietenoase cu intestinul?
Toate rețetele pentru sănătatea intestinală
Nivel redus de carbohidrați
Dacă urmați o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, atunci vă oferim rețete delicioase cu conținut scăzut de carbohidrați, care sunt, de asemenea, hrănitoare pentru organism. Mulțumită înlocuitorilor ingenioși ai carbohidraților cu amidon, precum cușcușul de conopidă și tăițeii de dovlecel, nu veți simți că vă lipsește felul de mâncare preferat!
Toate rețetele cu conținut scăzut de carbohidrați
Familie și prieteni
Bucurați-vă de o gamă largă de mese pentru familie cu ajutorul aparatelor de bucătărie Panasonic. Gătitul în serie și felurile de mâncare preparate într-o tigaie pot hrăni multe persoane, economisind totodată timp și scăpând de bătăile de cap în bucătărie. Încercați câteva rețete de mâncăruri și gustări distractive, care pot fi puse ușor în cutiile de mâncare, cum ar fi aceste crochete de pește de casă ușor de făcut și aceste batoane de granola mai sănătoase.